piano1Zingen van adventsliederen in de Lutherkerk
De avonddienst van zondag 18 december is de laatste kerkdienst in de Adventstijd. We sluiten deze periode af door het zingen van adventsliederen. Wim Kusee begeleidt de liederen op het orgel en de piano. We zingen traditionele liederen uit het Liedboek en ook een aantal eigentijdse liederen van o.a. Sela. Arjo van der Steen spreekt de verbindende teksten uit. De liederen zelf zullen de de verkondiging zijn. Bij de gedrukte liturgie is het Liedboek nodig, omdat de liedteksten niet geprojecteerd worden op de schermen.
Volg de avonddienst live , of kijk terug.  Klik hier voor het liturgie.

1e collecte: Diaconie Binnenland, extra collecte voor minderjarige vluchtelingen in het GR-8 hotel in Bodegraven
2e collecte: Emmaüs

1e  collecte: Diaconie Binnenland Extra collecte voor de minderjarige vluchtelingen GR-8 hotel Bodegraven

Nog steeds vindt een groep met minderjarige vluchtelingen tijdelijk onderdak in het GR-8 hotel aan de Goudseweg. Januari 2022 verhuisden alle jongens verder naar andere COA-locaties. Vanwege de blijvende hoge instroom in Ter Apel is de locatie in Bodegraven vlak daarna weer heropend. Ook deze keer worden hier weer alleen reizende jongens tussen de 14 en 17 jaar opgevangen.
Door de diverse acties die in Bodegraven zijn gehouden is er voldoende kleding, zoals shirts, truien, jassen en schoenen. Wel is er op dit moment grote behoefte aan ondergoed en sokken. Om hygiënische reden worden deze nieuw aangeschaft, maar zijn hier op dit moment niet de financiële middelen voor. Met de huidige doorstroom is er per week zo'n € 150,- nodig om elke jongere 2 onderbroeken en 2 paar sokken te geven.

Omdat de nood op dit moment hoog is, heeft de taakgroep Diaconie besloten om de collecte van komende zondag, 18 december, hiervoor te bestemmen. Aan de geplande collecte voor het jeugdwerk van de Protestantse kerk zal de diaconie een gift geven.

2e collecte: Emmaüs