Als begeleidingsteam willen wij samen met jullie op ontdekkingsreis gaan naar de Emmaus gemeente van de komende jaren. Als opwarmer leggen wij jullie elke zondag een vraag voor om over na te denken en met anderen over te praten en eventueel met de gemeente te delen. Dank voor ieder die met de opwarmers van vorige week aan de slag is gegaan. Op de website kunnen jullie lezen hoe gemeenteleden gereageerd hebben op de vorige opwarmers.

 

De vijfde bezinningsvraag.

 

Afgelopen zondag zag Ds. Perla Akerboom-Roelofs in de genezing van een doofstomme een metafoor voor de wijze waarop Jezus de oren van mensen opent voor Gods Woord, waardoor ze er goed over kunnen en willen spreken.
De bezinningsvraag die ik daaraan zou willen verbinden is: Voor welk aspect van Gods Woord heeft Jezus jouw oren geopend, zodat je het wilt delen met anderen?

In onze groep hebben wij ook over deze vraag nagedacht en hier delen wij vast enkele van onze antwoorden:

  • Ik sluit me aan bij de uitleg van ds. Perla Akkerboom:  Jezus verandert mensen door ze aan te spreken, onder kritiek te stellen, door ze te genezen en te vergeven. Jezus is zo  vooral van belang als een mens die aan God vorm geeft. God wordt zo door hem verwerkelijkt Zo geeft hij vorm aan het toekomstig rijk van God en verwerkelijkt hij God in ons midden.
     
  • Met de verhalen die Jezus vertelde werd op verschillende manieren duidelijk hoe groot God’s liefde voor ons is, hoe graag hij wil dat we deze liefde ook onderling aan elkaar als mensen laten zien en hoe belangrijk naastenliefde dus is.

Wij hopen wij dat je meedoet, over de vragen nadenkt, je inspiratie de vrije loop laat, en je antwoorden met elkaar deelt en zo ‘kleur bekent’ waardoor het veelkleurig boeket van deze gemeente zichtbaar wordt. 

Welke kleur wil jij toevoegen …?

Deze vraag zal ook op andere manieren met de gemeente gedeeld worden zoals op deze website. Reacties mogen weer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd worden en zullen anoniem op de website gedeeld worden.

 

Reacties op de vijfde bezinningsvraag – Welke kleur voeg jij toe? 5

5

Meester, wat is het grote gebod in de wet? Hij zeide tot hem: Gij zult de Here, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw verstand. Dit is het grote en eerste gebod. Het tweede, daaraan gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.’

Het willen delen met anderen volgt voor mij niet automatisch uit het feit dat mijn ogen geopend worden door de woorden van Jezus. Ik zie bijvoorbeeld in zijn woorden ‘Uw geloof heeft u behouden’ een aanwijzing dat niet ‘hét geloof’, zoals dat bv. door de kerk wordt uitgedragen, maar veel meer ‘mijn geloof’ van wezenlijk belang is voor hoe ik in het leven sta. Ik wil dat wel delen met anderen, graag zelfs, maar alleen als zij daarvoor open staan.