Taakgroep Jongeren met bijzondere aandacht voor 

catechese, jongerenbeleid en geloofsopvoeding.

 

Pastoraat Oost.

 

De indeling voor het bezoekwerk vindt u hier.

                                                                            

Ivanka Druijf

06 – 499 68 918,

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Sinds juli 2010 ben ik werkzaam als catecheet in de protestantse wijkgemeente Emmaüs. Ik vind het een mooie opdracht om via deze invalshoek in uw gemeente werkzaam te zijn. Want catechese omvat meer dan dat ene uurtje in de week en reikt verder dan de kinderen, tieners en jongeren die de groepen bezoeken. Vanuit de catechesegroepen zijn er verbindingen te leggen met de eredienst, met gezinnen, met vorming & toerusting, met diaconaat, met….het gemeenteleven in de volle breedte.
Met ingang van dit seizoen hebben we de catechesegroepen voor tieners en jongeren een nieuwe naam gegeven: Xplore, omdat op het gebied van geloven veel te onderzoeken en te ontdekken valt. Xplore houdt ook in dat het geloofsgesprek wederkerig is: de gastouders vormen zelf een onderdeel van het programma. Hun bijdrage doet er toe, wat zij geloven, wat hun vragen zijn, wat hun zekerheden zijn. Ook de leefwereld van de kinderen, de tieners en de jongeren, hun ideeën, hun enthousiasme en hun kijk op de wereld spelen een belangrijke rol. Het materiaal dat we gebruiken is het middel om met elkaar, Jong en Oud, in gesprek te gaan.
Het geloofsgesprek gaande houden, dat is wat mij boeit en waarbij ik telkens nieuwe vormen voor de oude woorden probeer te vinden.
Ik heb Theologie gestudeerd op het NBI, tegenwoordig onderdeel van Windesheim. Allereerst ben ik daar opgeleid tot pastoraal werker (1996), een jaar later heb ik daar mijn onderwijsbevoegdheid behaald (1997). Aansluitend heb ik gewerkt als kerkelijk werker op het gebied van jeugdwerk, kerkelijk opbouwwerk & toerusting en (ouderen)pastoraat in de kerkelijke gemeenten in Elst (Gld), Rhenen en Beuningen (Gld). Tot 1997 ben ik als gediplomeerd maatschappelijk werker werkzaam geweest bij diverse burgerlijke gemeenten.

Wil jij graag doorpraten? Of hebt u vragen, of wilt u een gesprek met mij? Dan ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06 – 499 68 918 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dinsdagavond en vrijdagmorgen en -middag zijn mijn vaste werkdagen in Bodegraven.

Met een hartelijke groet,
Ivanka Druijf – den Hoedt